Problemen op Instagram die lijken op een storing, maar dat niet zijn

Het is vervelend als je een fijn moment via Instagram wil delen met de rest van de wereld, maar je een foutmelding krijgt als je jouw story of foto wil uploaden. Het lijkt dan alsof er een Instagram storing plaatsvindt. Vaak is dit echter niet het probleem. Net als andere social media, heeft Instagram een aantal richtlijnen waar de community zich aan behoort te houden. Doe je dit niet, dan kan het voorkomen dat je geen reactie kan plaatsen of dat je account zelfs helemaal wordt verwijderd. 

Niet kunnen reageren

Soms komt het voor dat Instagram een foutmelding geeft, wanneer jij onder een foto een reactie wil achterlaten. Na het controleren van je WiFi-verbinding, die het toch echt doet, probeer je het nog een keer. Nog steeds lukt het niet om de reactie te plaatsen. Er gaat iets fout, maar wat precies? Wellicht heb je te veel hashtags in je reactie staan. Je kunt namelijk niet meer dan 30 hashtags in één reactie plaatsen. Of misschien tag je te veel mensen in één reactie. Ook dan kan je reactie niet geplaatst worden. 

 

Je account is verwijderd

Instagram probeert de community zo vriendelijk mogelijk te houden voor alle gebruikers. Om dit te handhaven gelden er enkele regels waar je je als gebruiker aan moet houden. Zo mag je bepaalde content niet plaatsen, bijvoorbeeld naaktfoto’s of captions met bepaalde (scheld)woorden of uitdrukkingen. Wanneer je de regels van Instagram te vaak hebt overschreden, kan Instagram jouw account permanent verwijderen. Dit kan gebeuren doordat anderen jouw account rapporteren, omdat je je niet aan de regels lijkt te houden. Vaak gebeurt dit pas als veel verschillende mensen jouw account rapporteren. 

 

Een account niet kunnen vinden

Ook kan het voorkomen dat je een bepaald account niet kunt vinden, terwijl je honderd procent zeker weet dat je de juiste gebruikersnaam in de zoekbalk hebt ingevoerd. Gebruikers van Instagram hebben de mogelijkheid om anderen te blokkeren. Dit zorgt ervoor dat de geblokkeerde gebruiker zijn of haar content niet meer kan zien en het account niet meer kan vinden via de zoekpagina. Als je een bepaald account niet kunt vinden, kan het dus heel goed zijn dat diegene jouw account heeft geblokkeerd. Er bestaan bepaalde apps waarmee je kunt checken wie jou heeft geblokkeerd. 

Wellicht toch een storing?

Het kan gebeuren dat je niks verkeerd hebt gedaan en toch geen foto’s of reacties kunt plaatsen. Dit kan komen door een trage internetverbinding. Het is natuurlijk ook altijd mogelijk dat er toch een Insta storing plaatsvindt. Via storingsite.nl kom je er snel achter of dit het geval is. Ook kun je zelf een storing melden op het moment dat je er last van hebt. Als er een storing op Instagram plaatsvindt, zit er helaas vaak niks anders op dan wachten tot het is opgelost.

spot_img