Op welk console game jij?

Er zijn in Nederland heel wat gamers onder ons. Er zijn dan ook al jaren discussies over het feit welk console het beste is. Vooral met de komst van de nieuwe consoles, is het helemaal een strijd geworden. Het kan dan al helemaal lastig zijn om als een nieuwe gamer het juiste console voor je te vinden. Toch zijn er wel wat dingen waar je rekening mee kan houden om er achter te gaan kopen. Om je hier wat meer inzicht in te geven zullen we op deze website kort stilstaan bij deze punten.

De controls

Je kan aan de hand van de controls gaan kijken welk console het beste bij jou past. Misschien zijn in je omgeving een hele hoop mensen bezig met een Playstation of een Xbox. Toch stappen er heel wat mensen over op een gaming pc. Dit komt vooral door de controls. Een gaming pc heeft een toetsenbord, maar je kan er ook een controller op aansluiten. Dit houdt in dat je zelf een keuze hebt waar je precies mee wilt gaan gamen. 

Bij een gaming pc zijn er dus overal het algemeen meer opties dan bij een ander console. Natuurlijk zijn er voor de andere consoles vaak ook wel opties, maar deze zijn vaak toch een stuk duurder. Een gaming pc heeft meer opties voor een mindere prijs. Het is niet goedkoop om een pc aan te schaffen, maar de meeste gamers zijn daar vrij tevreden over, maar dit is eigenlijk met iedere console gebruiker zo. Iedereen heeft zijn of haar eigen manier van gamen. 

De prijs

Daarnaast kan de prijs ook een vrij grote rol spelen. Een pc is absoluut niet goedkoop. Je hebt er wel goedkopere varianten van, maar dit zegt vaak ook iets over de kwaliteit. Bij een Playstation of Xbox denk je vaker toch aan een mindere prijs. Dit komt door het feit dat je daarbij ook meerdere opties kan hebben. Je zal voor de nieuwste Playstation 5 kunnen gaan, maar ook voor een goedkopere Playstation 4. 

De prijs hangt heel erg af van wat je wilt en wat jij fijn vindt. Uiteindelijk is het een investering waar je nog jaren plezier van gaat beleven. Daarom zal die eenmalige uitgave geen enkel probleem hoeven zijn. Je kan er dan voor kiezen om in één keer een grote aankoop te doen, of om er even een tijdje voor te sparen. Dit ligt echt aan jezelf en wat voor jou op dat moment de beste opties zijn.

 

spot_img