Alles over de game wereld

Er zijn tegenwoordig veel verschillende gaming platforms beschikbaar. Of je nu graag gamet met een console of via de PC. Elke platform heeft zijn eigen voor en nadelen. In deze blog vertel ik je over de meest populaire gaming platforms, zo kan jij straks het meeste uit je game ervaring halen. Lees je mee?

Online gamen en meekijken

Eerst, de games zonder specifieke console. Steeds meer mensen maken gebruik van streaming diensten. Nee, ik heb het niet over een dienst voor series of films. Deze diensten bieden toegang tot een groot (soms zelfs gratis) aantal games, zonder dat je hiervoor een console of dure pc nodig hebt. Ideaal dus als je geen nieuwe console of pc kunt betalen maar wel een apparaat hebt van iets mindere kwaliteit. Zo kan je alsnog gamen. Je kunt games streamen naar bijna elk apparaat met internetverbinding. Het enige nadeel is dat je een constante, snelle internetverbinding nodig hebt om een goede gaming ervaring te krijgen.

Game op je mobiele telefoon

Gamen op de telefoon is iets van jaar en dag maar het was nooit heel populair als standaard vorm van gamen. Dat is tegenwoordig anders. Er zijn veel uitstekende games beschikbaar op je telefoon. Het grootste voordeel van mobile gaming is de mobiliteit en de mogelijkheid om games te spelen waar je ook bent. Dus of je nu zit te wachten, onderweg bent, of je gewoon even verveelt, je kan altijd gamen op je telefoon.

Gamen op een console

Xbox en PlayStation zijn de twee grootste spelers als het om consoles voor gamers gaat. Beide bieden een geweldige ervaring omdat de techniek van de hoogste kwaliteit is. Daarnaast zijn er voor deze twee consoles een groot aantal exclusieve titels beschikbaar. Die kun je dus alleen op deze consoles spelen. Xbox biedt bijvoorbeeld de Xbox Game Pass. PlayStation heeft echter een groter aantal exclusieve titels. Met een Playstation Plus abonnement krijg je ook toegang tot games die je kunt downloaden. Wil je een console gamer een cadeau doen? Kies dan voor een cadeaukaart met Playstation tegoed. Zo kan de ontvanger zelf iets uitzoeken wat hij of zij graag wil hebben.

Gamen op de PC

PC gaming is misschien wel de meest bekende manier om te spelen. Je hebt toegang tot een enorme bibliotheek aan games voor de PC. Van de bekende tot minder bekende games. Met een goede pc kun je de graphics en prestaties van de meeste games aanzienlijk verbeteren. Sommige games zijn alleen maar te spelen op een high end computer. Eén van de grootste voordelen van PC gaming is ook de mogelijkheid om games aan te passen naar je wensen.

spot_img